A kanyarban előzni

Az új világjárvány nyomán kialakuló új világgazdasági korszak lehetőségeket és kihívásokat is tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, ahol az export a gazdaság teljesítménye szempontjából abszolút meghatározó szereppel bír.” – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán közzétett videóban.

A miniszter annak kapcsán beszélt erről, hogy a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség elindította a 25 milliárdos összköltségvetésű Nemzeti Exportvédelmi Program (NEP) első pályázati felhívását közel 2 milliárd forintos keretösszeggel.  

A konstrukció keretében minimum 3, legfeljebb 50 millió forint vissza nem térítendő forrás igényelhető többek között külföldi márkaépítő tevékenységek megvalósítására, online értékesítési csatornák fejlesztésére, vagy külföldi beruházások előkészítésére. A támogatás intenzitása a támogatott tevékenységtől függően 50-60 százalék és a támogatott projektek megvalósításának maximális időtartama legfeljebb 15 hónap.

A felhívására legalább egy lezárt üzleti évvel, illetve exportárbevétellel rendelkező mikro- kis- közepes és nagyvállalat pályázhatnak augusztus 3-tól.

Tekintettel arra, hogy jelentős érdeklődés várható a konstrukció kapcsán, kérjük, hogy tervezett projektjeikkel minél hamarabb keressék meg kollégáinkat.