A következő 3 év kritikusabb lehet, mint az előző 50!

Az előttünk álló éveket mérsékelt gazdasági növekedés jellemezheti, a kihívások ellenére azonban optimisták a vezérigazgatók – derül ki a KPMG 2016-os vezérigazgatói (Global CEO Outlook) felméréséből. Bár a megkérdezettek jelentős többsége (72 százaléka) úgy gondolja, hogy a következő 3 év kritikusabb lehet az adott iparág számára, mint az előző 50, bíznak abban, hogy vállalatuk képes lesz tovább növekedni. A tavalyi 12 százalék után idén a vezérigazgatók 40 százaléka mondta, hogy jelentősen átalakítaná cégének működési modelljét a következő három évben.

A vezérigazgatók jelentős többsége hisz abban, hogy további növekedést hoz a következő három év; 89 százalékuk bízik cége, 86 százalékuk országa gazdasága, 85 százalékuk az iparág, 80 százalékuk pedig a világgazdaság növekedésében.

A válaszadók közel fele (48 százaléka) arra számít, hogy a következő három évben évi 2–5 százalékkal növekedhetnek vállalatának eredményei. A vezérigazgatók szerint a növekedés elsődleges forrása az új termékek bevezetése lehet (28 százalék), amelyet követően leggyakrabban az új fogyasztók megjelenését (26 százalék), az új piacokra való belépést (25 százalék), illetve az új csatornák bevezetését (22 százalék) említették.

Teljes Piac és Profit cikk elolvasása