Április 4-től felfüggesztésre kerül a VP élelmiszeripari és borászati pályázat

A Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című felhívás 2019. április 4. 0 órától felfüggesztésre kerül.

A VP3-4.2.1-4.2.2-18-as kódszámú felhívás célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások számára olyan élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések végrehajtására, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához. A Felhívás további célja az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával.

A Felhívás a pályázók számára lehetőséget teremtett a projekt keretében támogatott feldolgozási tevékenységhez kapcsolódóan épületek, építmények energiahatékonyság fokozást célzó korszerűsítésére, felújítására, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is.

A nagy érdeklődés következtében, azonban a kötelezettségvállalási keret kimerülésére tekintettel az Irányító hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2019. április 4. napján 0:00 órától felfüggeszti.

Forrás: palyazat.gov.hu