Az MBH Consulting támogatta az AutoWallis Zöld Finanszírozási Keretrendszerének kidolgozását

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatok közül elsőként az AutoWallis dolgozott ki Zöld Finanszírozási Keretrendszert, így lehetővé válik, hogy a vállalat a későbbiekben zöld kötvényeket bocsásson ki, valamint zöld hiteltermékeket is igénybe vegyen. Az AutoWallis a keretrendszer kidolgozásához az MBH Consultingot választotta stratégiai partneréül.

Döbrönte Katalin, az MBH Consulting stratégiai tanácsadási üzletágának igazgatóhelyettese hangsúlyozta: a vállalatok tudatosabb döntéseket hoznak, erősödik a környezeti és társadalmi fenntarthatóságot előtérbe helyező szemléletmód, amelyet a piaci és befektetői igények növekvő elvárásai is szorgalmaznak. Mivel az autóipar az egyik jelentős károsanyag-kibocsátók között van, így a piaci bizalom erősítése érdekében a zöldülés elkötelezettjévé kell válnia. Az autóipari szereplők hosszú távú, holisztikus megközelítésű fenntarthatósági és ESG törekvéseikkel jelentősen hozzá tudnak járulni a környezeti és klímaalkalmazkodási célok teljesüléséhez.

Az AutoWallis Csoport már eddig is elkötelezett volt a fenntartható működés mellett. Az MBH Consulting támogatásával kidolgozott Zöld Finanszírozási Keretrendszerben vállalta, hogy fejleszti az e-mobilitást, így növeli a töltőpontok számát, gyorstöltőket telepít, saját és bérautó flottájában pedig növeli az elektromos vagy hibrid járművek számát. Ezek mellett olyan zöld beruházásokba kezd, melyek a Csoport jelenleg használt ingatlanjaiban további energiamegtakarítást eredményeznek, és működése során törekszik a megújuló energia minél nagyobb arányú előállítására és használatára.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójaként kiemelten fontosnak tartják a környezetvédelmi szempontokat, így nem volt kérdés, hogy a Csoport további lépéseket tegyen ebbe az irányba. Hozzátette: a társaság vizsgálja az ESG (Environmental, Social and Governance) minősítés megszerzésének lehetőségét is, amelynek birtokában részvényeit olyan befektetési alapok is vásárolhatják majd, melyek a fenntarthatóság mellett elkötelezett vállalatok papírjait részesítik előnyben.
A társaság ESG keretrendszerének kialakításában is szakértői csapatunk támogatja a vállalatot.

Célunk, hogy ügyfeleinkkel közösen hozzájáruljunk egy fenntarthatóbb és zöldebb gazdaság kialakításához. Örülünk, hogy az AutoWallis a jövőben is tanácsadói partnereként tekint ránk, különös tekintettel olyan fenntartható, környezettudatos és társadalmilag is felelős területeken, melyek még közelebb viszik a vállalatot a jövőbeni zöld stratégiájának felállításához és az ezzel kapcsolatos céljai eléréséhez

mondta Döbrönte Katalin