Eddig közel háromszáz élelmiszeripari cég támogatásáról döntöttek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján megjelent hír szerint gyorsított ütemben bírálják el a beérkezett támogatási kérelmeket, annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló forrásokat mielőbb és minél hatékonyabban a gazdálkodók rendelkezésére bocsássák – közölte Kis Miklós Zsolt a VI. Hajdúsági Expo agrárfórumán.

A kormány azon dolgozik, hogy a beérkezett támogatási kérelmeket gyorsított ütemben elbírálja, eredményt hirdessen és a rendelkezésre álló forrásokat minél előbb és minél hatékonyabban a gazdálkodók rendelkezésére bocsátja – hangsúlyozta a múlt hétvégi hajdúböszörményi Hajdúsági Expón megtartott konferencián Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Hozzátette, az 1300 milliárd forintos összegből 670 milliárd forintról született eddig döntés, és a Miniszterelnökség a legfontosabb, beruházási típusú pályázatok esetében is meghozza a következő hetekben a támogatói döntéseket.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy az élelmiszeripari fejlesztéseket támogató felhívás esetében a Miniszterelnökség az első benyújtási szakaszban beérkezett kérelmekről döntést hozott. Eddig 291 darab támogatási kérelem érte el a támogatási küszöböt, amelyek összesen 42,3 milliárd forint támogatásban részesülnek. Fontos azonban megjegyezni, hogy a döntések még nem fejeződtek be, a felhívás további szakaszai kapcsán még zajlik az értékelési munka.

Az előadás során az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte, a nyár végéig a Miniszterelnökség még további, főleg a kertészetek és állattartók számára fontos felhívásokról hoz támogatói döntéseket, és elkötelezett abban is, hogy az összes pályázat kötelezettségvállalása 2018. március végéig megtörténjen.
– Nem mindegy ugyanis, hogy az EU-s támogatások terén hogyan teljesítenek a tagállamok, mert ez lesz az egyik meghatározó szempont a rendszer továbbműködtetésének érdekében történő szakmai viták során – jegyezte meg.

 


Forrás: nak.hu