Hamarosan megjelenik a GINOP-2.1.9-20 kódszámú K+F felhívás

Hamarosan megjelenik a GINOP-2.1.9-20 kódszámú felhívás kísérleti feljesztési tevékenységek támogatására.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 20, maximum 50 millió Ft, mikro- és kisvállakozások esetén 45%, középvállalkozások esetén 35%-os, egyéb vállalkozásoknál 25%-os támogatási intenzitás mellett. Pályázni 2020. július 1-től augusztus 31-ig lesz lehetőség.

A jogi személyiségű vállalkozások közül a 113, 114, 141, 226, GFO kóddal rendelkezők pályázhatnak, amelyek

  • legalább 2 lezárt, jóváhagyott, teljes (365 nap) üzleti évvel rendelkeznek,
  • éves átlagos statisztikai állományi létszámuk a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 3 fő volt és
  • kettős könyvvitelt vezetnek és
  • nem tartoznak aKATA, KIVA hatálya alá.

Nem nyújthat be támogatási kérelmet az a szervezet, mely támogatásban részesült a GINOP 2 prioritás pályázati kiírások bármelyikében, vagy elbírálás alatt van a támogatási kérelme, illetve amely esetében az általa vállalt saját forrás meghaladja saját tőkéjének 50%-át.

Kutatás-fejlesztési projekthez nyújtott támogatás keretében támogathatók a kísérleti feljesztési tevékenységek a meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó ismeretek és szakértelem megszerzése, összesítése, alakítása és felhasználása új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása céljából. Ide tartozhatnak például az új termékek, eljárások vagy szolgáltatások fogalmi meghatározását, megtervezését és dokumentálását célzó tevékenységek is.

A kísérleti fejlesztéshez tartozhat az új vagy javított termékek, eljárások és szolgáltatások prototípusainak és kísérleti modelljeinek kidolgozása, illetve kiállítása, az ilyen termékeknek a tényleges működési körülményeket reprezentáló környezetben történő tesztelése és jóváhagyása abban az esetben, ha e tevékenységek elsődleges célja a véglegesnek még nem tekinthető termék, eljárás vagy szolgáltatás továbbfejlesztése. Ide tartozhat a kereskedelmileg felhasználható olyan prototípusok és kísérleti modellek kifejlesztése, amelyek kereskedelmi végterméknek minősülnek, mert előállításuk túlságosan költséges ahhoz, hogy az kizárólag demonstrációs és hitelesítési céllal történjen.

A Felhívás keretében azon projektek támogathatók, melyek rendelkeznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleménnyel.

Forrás: palyazat.gov.hu