Hazai egészségipari támogatás

A COVID-19 járvány hatására számos olyan támogatási lehetőség nyílt meg, melyek a stratégiai ágazatok megerősítését célozták. Ebbe a sorba illeszkedik a hazai egészségipar megerősítését célzó, új pályázati konstrukció. A pályázat célja, hogy olyan vállalkozásokat támogasson, melyek jelentős mértékben járulnak hozzá a hazai egészségipar megerősítéséhez, a gyógyszer és gyógyászati eszköz gyártás határon belül tartásához. Hiszen a koronavírus az elmúlt hónapokban megmutatta, hogy ezeknek a tevékenységeknek egy globális járvány során milyen fontos nemzetgazdasági szerepe van.

A konstrukció keretében olyan kis-, közép-, és nagyvállalatok pályázhatnak, melyek legalább 10 főt foglalkoztatnak és 3 lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A pályázat célcsoportja kapcsán a 400 milliós forintos minimális projektmérettel is iránymutatást ad a kiíró hatóság, hiszen ekkora fejlesztés megvalósításához már jelentős mértékű tapasztalattal kell hogy rendelkezzen egy vállalkozás. Az elnyert forrásokat a pályázók eszközbeszerzésre, infrastrukturális fejlesztésekre és K+F költségekre fordíthatják.

Amennyiben a konstrukció érdekes lehet az Önök számára, úgy kérjük keresse kollégáinkat vagy jelentkezzen online konzultációnkra az alábbi linkre kattintva.