Innovációs ökoszisztéma: módosult felhívás, konzultáció az NKFI Hivatalban

Megjelent a GINOP-2.1.5 Innovációs ökoszisztéma (start-up, spin-off) felhívásának módosítása. Az NKFI Hivatal konzultációt szervez, ahol a pályázók a felhívás módosításaival kapcsolatban is feltehetik kérdéseiket. A pályázati program a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző inkubátorok megerősítését célozza, hogy országszerte kialakuljanak az ígéretes innovatív ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok.

A főbb változások, hogy a támogatási keretösszeg inkubátorok működésére fordítható arányának felső határát 20%-ban állapítja meg a felhívás, illetve a kft-k is benyújthatnak pályázatot. Ezek mellett az elszámolható költségekre vonatkozó felsőbb korlátokat is érinti a módosítás.

A módosított felhívás itt érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/node/57223

A NKFI Hivatal szakértői az inkubator@nkfih.gov.hu címre előzetesen is várják a kérdéseket március 2-án (szerda) 12:00-ig a pályázati konzultáció résztvevőitől (a tárgy mezőben szerepeljen: „konzultáció kérdés”).

A konzultáció időpontja: 2016. március 4. (péntek), 10:00-12:00

Helye: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. II. emelet, Nagytárgyaló

TERVEZETT PROGRAM

9:45-10:00 Regisztráció
10:00-10:15 A GINOP-2.1.5 Innovációs ökoszisztéma (start-up, spin-off) felhívás ismertetése
NKFI Hivatal
10:15-10:30 A program lebonyolításának ismertetése
Nemzetgazdasági Minisztérium
10:30-12:00 Az előre e-mailben és a helyszínen feltett kérdések megválaszolása
NKFI Hivatal, Nemzetgazdasági Minisztérium

A GINOP-2.1.5 Innovációs ökoszisztéma pályázati program első fázisában az inkubátorok alapítását célzó vállalkozások pályázhatnak a startup ökoszisztéma fejlesztésére elkülönített forrásokért inkubátor létrehozására. A sikeres pályázók az inkubátor megszervezését követően már közvetlenül a startupoknak szóló pályázatokat írhatnak ki.

A pályázati felhívás 5 milliárd forintos keretösszege a GINOP uniós forrásaiból származik, tehát a vidéki startup közösséget hivatott kiépíteni. Egy-egy inkubátor 3 éves futamidővel legfeljebb 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhet programja megvalósítására, ami innovatív startupok felkutatását, kiválasztását, mentorálását, technológiai és üzletfejlesztését, a piacra juttatásig történő finanszírozását, illetve szakmai rendezvények szervezését foglalja magában.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a GINOP-2.1.5 Innovációs ökoszisztéma (start-up, spin-off) pályázati felhívása és az ahhoz kapcsolódó működési kézikönyv módosításra került, valamint megjelent a hozzá kapcsolódó címzetti felhívás, melyek az alábbi linken elérhetőek:https://www.palyazat.gov.hu/node/57223

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlapon lehetséges március 3-ig ITT.

 

nkfih.hu