Itt a megoldás a pályázatokból kiszoruló vállalkozások számára!

Sok vállalkozás szembesül azzal az elmúlt hónapokban, hogy a pályázati dömping ellenére a vissza nem térítendő támogatást kínáló pályázatokról egymás után derül ki, hogy nem megfelelőek, nem az adott cégre „szabták” a feltételeket. A pályázni tervező cégek jelentős része nem tud indulni, mert pl. kereskedelemben tevékenykedik és a felhívás feldolgozóipart támogat, vagy nem szabad vállalkozási zóna területén fejlesztene szolgáltatási tevékenységet stb.

A kormányzat egyértelműen azt szeretné, ha a vállalkozások finanszírozásában a vissza nem térítendő támogatások néhány kiemelt iparág kivételével háttérbe szorulnának, a jelenlegi pályázatok rendszere is ezt a koncepciót tükrözi. Egy nem a támogatásokkal toríztott, egészséges gazdaságfejlesztési model kialakítása a cél, ennek megfelelően kerültek előtérbe a támogatással kombinált vissza térítendő elemeket tartalmazó konstrukciók.

Széles körben elérhető kedvező pályázatok érhetőek el már most is mind a GINOP, mind a VEKOP program keretében vissza térítendő támogatással (gyakorlatilag itt költség és kamatmentes, valóban 0%-os hitelről van szó).

A GINOP 8.3.1-16 és a VEKOP 1.2.3-16 pályázat (Budapest kivételével Pest megye) nagyon kedvező feltételekkel, visszatérítendő támogatást nyújtanak.  A pályázatokra a nagy népszerűség mellett még lehet igényléseket benyújtani, de várhatóan még a tavasszal kimerülhet a keret. Az igényelhető kölcsön összege a GINOP pályázat esetében minimum 1 millió Ft – maximum 600 millió Ft, a VEKOP pályázatnál 1-50 millió Ft.

Forrás: Pályázati Hírek