Jogi és pénzügyi konzultáció H2020-pályázatokról vállalatok számára

A január 27-i rendezvényen az uniós kutatási és innovációs keretprogram (Horizont 2020) kiírásainak és projektjeinek aktuális jogi és pénzügyi szabályait, valamint az elektronikus pályázói felület működését ismertetik az NKFI Hivatal szakértői. A konzultáció célközönsége a vállalati szektor szereplői.

Az elsősorban innovatív kkv-knak és nagyvállalatoknak szóló tájékoztató résztvevői az elektronikus pályázatbenyújtási felületen lépésről lépésre végigkövethetik a pályázat előkészítését és beadását, valamint megismerhetik a nyertes projektek adminisztrációját megkönnyítő, elektronikus pályázatkezelő rendszert (SyGMA), különös tekintettel a szerződéskötésre. Megtudhatják, hogyan és milyen költségeket tervezhetnek be egy projekt költségvetésébe, hol szükséges a támogatáson túl más források bevonása, miképp zajlik egy sikeres projekt tényleges költségeinek elszámolása. A dokumentálási, beszámolási kötelezettségeken túl az előadók kitérnek a támogató ellenőrzési jogára, az esetlegesen feltárt szabálytalanságok következményeire, valamint az előző keretprogram (FP7) során lefolytatott auditok leggyakoribb megállapításaira is. A résztvevők nem csupán praktikus tanácsokat kapnak, hanem a pályázatírás közben felmerült konkrét kérdéseiket is feltehetik, és mód nyílik korábbi pályázói tapasztalataik megosztására is.

A pályázati lehetőségek tématerületeire vonatkozó specifikus kérdésekkel kapcsolatban a pályázóknak javasolt a 2015 decemberében rendezettH2020 információs napok előadásait áttekinteniük vagy a terület nemzeti kapcsolattartójához fordulniuk.

Ugyanebben a témában, hasonló programmal az NKFI Hivatal 2016. február 4-én a felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek részére szervez konzultációt: https://nkfih.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/nemzetkozi-hirek/jogi-penzugyi-egyetemeknek

Időpont: 2016. január 27., 9.30 – 13.00
Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet, 230-as terem.

Program:

9.30 -11.00 Kápli Balázs: A Participant Portal és a SyGMA rendszer bemutatása
11.00 -11.15 Szünet
11.15 -12.30 Dr. Hollósi Krisztina: Pénzügyi kérdések a H2020-pályázatok kapcsán

 

A férőhelyek korlátozott száma miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy egy vállalkozástól lehetőség szerint legfeljebb egy résztvevő jelentkezzen.

Jelentkezési lehetőség itt!