Kihirdették az első nyerteseket az egyik legnépszerűbb EU-pályázaton

Elindult az egyik legnépszerűbb kapacitásbővítő pályázat első nyerteseinek kihirdetése. Már korábban jeleztük, hogy 70 vállalkozás nyert el 13,5 milliárd forintos uniós forrást versenyképességének és termelékenységének erősítésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. Már hivatalosan 23 nyertest látunk a pályázati adatbázisban, de ez a szám folyamatosan növekszik. 

A „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című GINOP-1.2.1-16 kódszámú felhívás még 2016. decemberében jelent meg. A pályázat keretösszege 48 milliárd forint, melyből várhatóan 150-250 db kérelmet támogatnak.

Mint azt már korábban megírtuk 70 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el 13,5 milliárdos uniós támogatást termelési kapacitásainak bővítésére, amelyek révén lehetőségük nyílik modern eszköz- és gépparkok beszerzésére, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására.

A hivatalos pályázati oldalon található statisztikák szerint 1136 db pályázat érkezett be, 178,6 milliárd forint megítélt támogatással. Már 70 nyertesből 23 nyertes megtalálható a pályázati oldalon, akiknek összesen több mint 5 milliárdos támogatást ítéltek meg. A nyerteseket folyamatosan töltik fel az adatbázisba.


Forrás és teljes cikk olvasása: portfolio