KKV Start Innováció pályázat indul 60% támogatással

Hamarosan benyújthatók a támogatási kérelmek a „KKV Start Innováció” pályázati felhívásra. A program keretein belül olyan mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, akik korábban nem részesültek az NKFI Alapból, GINOP vagy VEKOP forrásból támogatásban.

Az elnyerhető támogatás 10 és 20 millió forint között lehet, maximum 60%-os intenzitással. 

A pályázat célja azon mikro- és kisvállalkozások innovácós tevékenységének ösztönzése, melyek korábban nem részesültek hasonló célú pályázati támogatásban. A pályázó vállalkozásokkal szemben elvárás, hogy legalább 2 teljes, lezárt üzleti évvel rendelkezzenek, továbbá a 2018-as évben legalább 3 fő legyen az átlagos statisztikai létszám.

A támogatási kérelmek az ország egész területéről, Pest megyéből és Budapestről is benyújthatók.

A pályázat keretein belül támogathatóak az alábbi tevékenységek:

  • Innováció bevezetésére irányuló tevékenység
  • Adaptív innovációs tevékenység
  • Fejlesztési tevékenység
  • Eszközbeszerzés
  • Immateriális javak beszerzése

A fentiek keretében elszámolható a fejlesztő és a technikus munkatársak személyi kiadása, anyagköltség és szolgáltatások költségei is. A fejlesztő munkatársara akár havi 1 millió, a technikus munkatársra havi 700 ezer forint elszámolható költség tervezhető.

A támogatási kérelem benyújtásához a pályázó vállalkozásnak rendelkeznie kell a 2-5 oldalas üzleti terv alapján kiállított innovációs szakpolitikai támogató véleményével.

A pályázatok benyújtása előreláthatólag 2020. május 29-ig lehetséges. 

Forrás: palyazatihirek.hu