Március utolsó hetében érkeznek a prototípus fejlesztés pályázat eredményei!

Közel 300 cég kaphatja meg a nyertes döntést március utolsó hetében a 2015 őszén megjelent GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázattal kapcsolatban mondta a Portfolio csütörtöki Uniós Források konferenciája keretében egy panelbeszélgetésben Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programok lebonyolításáért felelős helyettes államtitkára. A pályázatra összesen 2700 cég adta be a támogatási kérelmét, így igen jelentős a várakozás az eredmények miatt.

Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese elmondta, hogy a pályázatok elbírálásánál egészen más szempontok érvényesülnek, mint az eddig megszokott volt. A támogatási igénylőkkel szembeni elvárás, hogy értelmes projekteket nyújtsanak be és megfelelő legyen a költségek alátámasztása.

Bár a K+F+I tevékenységeket támogató felhívások esetében jelentős az eredményekkel kapcsolatos csúszás, Karsai Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkára szerint már nem kell sokat várniuk a pályázó cégeknek az eredményhirdetésre. Elmondása szerint a 2700 benyújtott pályázatból több százat ki kellett zárni jogosultsági feltételek nem teljesítése miatt, illetve a második szakaszban beérkezett pályázatokkal sem tudtak érdemben foglalkozni a korlátozott támogatási forrás miatt. Az államtitkár előrejelzése szerint eddigi 800 értékelésből mintegy 35% nyerhet, amely 300 céget jelent. 40% nem kap támogatási döntést, a fennmaradó értékeléseket pedig újabb értékelésekre kell majd visszaküldeni. A legutóbbi GINOP Éves Fejlesztési Keretben 45 milliárd forintra emelkedett ennek a pályázatnak a támogatási keretösszege és Karsai azt mondta, hogy vizsgálatuk szerint várhatóan a 26 pont feletti pályamunkák nyertek, amelyekkel a keret várhatóan kitölthető.

Forrás: Pályázati Hírek