Mától országszerte elérhető az uniós ingyenhitel!

A ma Kecskeméten megnyílt MFB Pont ünnepélyes átadásával hivatalosan is elindult az európai uniós visszatérítendő támogatások közvetítésére kialakított MFB Pontok hálózata. Az új pontok a vállalkozásokat elsőként 44 milliárdos keretösszeggel meghirdetett, 0 százalékos kamatozású hitellel várják. A közeljövőben újabb közbeszerzést írnak ki a hálózat bővítésére, amelynek köszönhetően összesen közel 650 ponton érhetik el a vállalkozók a visszatérítendő forrásokat az országban.

Elindult az MFB Pontok hálózata, megnyílt az első 26 pont, ahol a vállalkozások uniós a visszatérítendő hitelek igényelhetik, illetve egyéb szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a hazai gazdaságfejlesztés fontos szereplőjeként ezzel megújította az uniós források szétosztásának folyamatát.

Elsőként indult el Európában ez az intézményrendszer, és remélhetően példaként szolgál majd más tagállamok számára

– mondta el Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára a kecskeméti MFB Pont ünnepélyes megnyitóján. A pontok működés költségét uniós forrásból (a programszámla terhére) számolják el, így az adófizetőket nem terheli.