Megkönnyítik a szaktanácsadók és az AKG-ra pályázók dolgát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az agrár-környezetgazdálkodási pályázathoz kapcsolódó szaktanácsadási adminisztráció támogatására online kitöltő rendszert hozott létre.

A kialakított Szaktanácsadói Igazolás Rendszerrel a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről szóló rendeletben meghatározott szaktanácsadók – engedéllyel rendelkező és a szaktanácsadói névjegyzékben szereplő természetes személyek – munkájának megkönnyítése a NAK célja.

Mindez abban is segítséget nyújt, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében, 40 milliárd forintos kerettel ismét meghirdetett agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatás pályázati felhívása szerint szaktanácsadói igazolást kell kiállítani a támogatási kérelem benyújtásához, amely igazolja, hogy az előírásokat a közreműködésével állították össze. Az igazolást az AKG pályázati felhívás melléklete szerint kell elkészíteni.

A NAK által létrehozott Szaktanácsadói Igazolás Rendszer gyorsítja és megkönnyíti a szaktanácsadók munkáját, és csökkenti az adminisztrációs terheket. Amennyiben a szaktanácsadó a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felületéről az AKG pályázati felhíváshoz kapcsolódó két táblázatot – a kötelezettségvállalással érintett területek és a tematikus előírás csoportok listáját – letölti, majd a rendszerbe importálja, akkor hibátlan szaktanácsadói igazolást tud kiállítani. A Szaktanácsadói Igazolás Rendszer a NAK Nonprofit Kft. oldalán, regisztrációt követően érhető el, nettó húszezer forint regisztrációs díj megfizetésével.

Forrás: agroinform.com