Megnyílnak a KFI célú uniós források a Közép-Magyarország régió számára

Az európai uniós forrásból finanszírozott Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban két új felhívás ösztönzi a vállalkozások kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységét, a nemzetközi együttműködésekben is versenyképes infrastruktúra fejlesztését.

Az NKFI Hivatal által kidolgozott pályázati  koncepciók alapján a Közép-Magyarország régióban felhasználható kutatásfejlesztési és innovációs célú uniós források  aktuális pályázati portfólióját az alábbi ábra ismerteti.

A 2016. január 22-én megjelent „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” (VEKOP-2.1.1-15) című felhívásra pályázva a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások a jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kifejlesztésére igényelhetnek 50–500 millió forint közötti forrást. A rendelkezésre álló keretösszeg 5 milliárd forint, amelyre február 29-től nyújthatóak be projektjavaslatok.

A „Kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás” (VEKOP-2.3.3-15) című felhívás célja a hazai tudásközpontok megerősítése, a nemzetközi együttműködésekben való sikeres magyar részvétel támogatása a kutatási infrastruktúra fejlesztése révén. E célból a felsőoktatási intézmények, akadémiai és egyéb kutatóintézmények 50–500 millió forint közötti forrásra pályázhatnak. A rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd forint, amelyre május 11-től nyújthatóak be projektjavaslatok.

 

nkfih.gov.hu