Nyári diákmunka 75-100%-os támogatása vállalkozásoknak és önkormányzatoknak

2019-ben is meghirdeti a Pénzügyminisztérium a Nyári Diákmunka Programot, melyben tavaly több mint 29 ezer diák vett részt.  A program keretében a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg a munkáltatónak.

A program 3,6 milliárd forintból valósul meg és az önkormányzatok, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén működő vállalkozások is támogatást kaphatnak diákok foglalkoztatására.

A programban nappali tagozatos, 16. életévüket betöltött, de 25. életévüket nem meghaladó diákok vehetnek részt. A program keretében a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg a munkáltatónak. Az önkormányzatok esetében százszázalékos a támogatás, amely legfeljebb két hónapra adható július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hatórás időtartamra.

Varga Mihály kifejtette, a támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzettek esetében 146 250 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 111 750 forint lehet személyenként és havonta. A diákok június 3-ától már regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál, a cégek is itt jelezheti a felmerülő munkaerőigényüket.

A diákok június 3-ától már regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál, a cégek is itt jelezhetik a felmerülő munkaerőigényüket.

Forrás: Kamara Online