Nyerteseket hirdettek az innovációs pályázatban

Kihirdették a Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása (2018-1.1.1-MKI) felhívás nyertes projektjeit.
A 2018 januárjában meghirdetett felhívás a gyorsan hasznosítható, innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások fejlesztését, piacra vitelét, szellemitulajdon-védelmét ösztönzi a Közép-Magyarország régió legkisebb vállalkozásai körében. A támogatás forrása a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap. A program 2018. március 12-i beadási határidejéig 276 pályázat érkezett, összesen csaknem 20 milliárd forint támogatási igénnyel. Ezek közül 257 pályázat bizonyult formai szempontból megfelelőnek és szakmai értékelésre alkalmasnak. A kiírásban rögzített tartalmi ellenőrzési és értékelési szempontok alapján a pályázatokat először anonim szakértők véleményezték, bírálataik összesítését követően a kijelölt szakértői csoport értékelte és rangsorolta a pályázatokat.

Az NKFIH által felállított szakmai értékelési rangsor alapján – a rendelkezésre álló teljes keretösszeget kihasználva – összesen 144 mikro- és kisvállalkozás jut közel 10 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz az NKFI Alapból.

 

Forrás és részletek: nkfih.gov.hu