Százezer eurós pályázat energiahatékonysági startupoknak

A fenntartható energiával foglalkozó európai innovációkat felkaroló InnoEnergy olyan startup vállalkozásokat szeretne támogatni, amelyek a villamosenergia-tárolás leginnovatívabb, legfenntarthatóbb módját alkalmazzák. A legjobb pályázó 100 000 euró díjazásban részesül.

A támogatni kívánt vállalkozások elsősorban az elektromos-energia tárolás területén a közlekedésre, a hálózatra, az elosztásra és mobil energiatárolásra vonatkozó újításokra fókuszálnak, illetve az energiahatékonyságot és a károsanyag-kibocsátás csökkentését tűzik ki célul.

A 15 legsikeresebb pályázó személyre szabott csomagot nyer, amely képzést, különböző szolgáltatásokat, vagy anyagi juttatásokat is tartalmazhat. A nyertes startup vállalkozás 100 000 eurót nyer. A szervezet tájékoztatása szerint a legjobb pályázók előtt megnyílik az ajtó egy több mint 385 partnercéget és üzleti szakembert számláló hálózathoz, amely egyes, állami finanszírozást biztosító szervek mellett magában foglalja az InnoEnergy európai kockázatitőke-befektető közösségét is. Az induló vállalkozások emellett vezetői tanácsokat és mentorálást is kaphatnak, valamint részt vehetnek európai, energetikával foglalkozó rendezvényeken.

 

Forrás: MTI