Szünetel a beadás az épületenergetikai pályázat módosítása miatt

Több helyen módosult az 52,5 milliárd forintos keretösszegű „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című (GINOP 4.1.2-18 kódszámú) felhívás. Amíg a kitöltőprogramra is átvezetik a változásokat, a pályázatok benyújtásának lehetősége május 29-től szünetel.

A vállalatok épületenergetikai beruházásaira kiírt felhívásról szóló közleményben elérhető egy táblázat, amely összefoglalja a fontosabb módosulásokat.

Jelentősebb változások a műszaki és szakmai elvárások témakörnél, az elszámolható költségek köre, II. Beruházási költségek pont „Építéshez kapcsolódó költség” résznél, illetve a támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listájánál találhatóak.

A hivatalos pályázati adatbázis szerint egyébként a már 3 hónapja nyitva lévő pályázat 52,5 milliárd forintos keretére még csak 79 darab projektet nyújtottak be 1,86 milliárd forintnyi támogatási igénnyel, így feltehetően ez is indukálta, hogy módosítsanak a kiíráson – olvasható a Portfolio.hu cikkében.

 

Forrás: portfolio.hu, palyazat.gov.hu