Támogatási lehetőség nyílik a külföldi beruházásokhoz

Egyre több hazai vállalkozás életében jön el az a fejlődési lépés, amikor már nem csak itthon, hanem a környező országokban, vagy akár távolabbi helyszíneken is beruházásokat terveznek. A Külpiaci Növekedési Támogatási Program célja pedig, pont az ilyen fejlesztések támogatása.

A vállalkozások várhatóan 250 millió és 4 milliárd forint között igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, melynek intenzitása akár 50% is lehet.

Pályázatot a célországokban gazdasági tevékenységet végző új leányvállalat, fióktelep, vagy többségi tulajdonú vegyesvállalat, vagy a kedvezményezett meglévő leányvállalata, fióktelepe, vagy többségi tulajdonú vegyesvállalata nyújthatja be.

A program keretében lehetőség nyílik komplex üzemek létrehozására vagy fejlesztésére, energetikai beruházásokra, valamint innovációs fejlesztésre is.

A támogatási kérelmek szeptember 1-jét követően nyújthatók be, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a CED honlapján.

Amennyiben az Önök vállalkozása számára is érdekes lehet ez a támogatási program, akkor kollégáink örömmel állnak rendelkezésükre egy díjmenetes, online konzultáció keretében, melyre az alábbi linken lehet jelentkezni:

Jelentkezés – időpontfoglalás