Több, mint 130 milliárd forint K+F-re 2021-ben

Az új Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program (VINOP) is bővelkedni fog K+F támogatásokban. A társdalami egyeztetésre megjelent felhívás alapján, 136,7 Mrd forint támogatást igényelhetnek a hazai vállalkozások ebben a témában. Az új konstrukció „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” címen fog futni és várhatóan március elsejétől lehet beadni a pályázatokat.

Fontos azonban tudni, hogy ezen kiírás előminősítést ír elő, melyet vagy az NKFIH, vagy az SZTNH állít ki. Emiatt érdemes már januárban elkezdeni a felkészülést, hogy mire megjelenik a végleges felhívás, minden a rendelkezésünkre álljon.

A támogatási összeg várhatóan 50 millió és 1 milliárd forint között fog mozogni, ami jól mutatja, hogy az intézményrendszer ezzel a kiírással is a hazai vállalkozások széles körét célozza meg. Az elszámolható költségek hasonlóak a korábban megismert K+F és innovációs pályázatokhoz, és jellemzően technológia beszerzésre, bérekre, anyagköltségre és kapcsolódó szolgáltatásokra lehet fordítani.

Egy K+F és innovációs projekt tervezése során számos kérdésünk merülhet fel, ezért a tervezést online konzultációs lehetőséggel is segítjük, melyre itt jelentkezhet:

Konzultációra jelentkezés >>