Több mint 50 milliárd forint értékű elnyert támogatás 5 év alatt!

Az igazán nagy áttörések gyakran kis lépésekkel kezdődnek. Az MBH Consulting működésének 5 éve alatt több mint 50 milliárd forint értékű elnyert támogatáshoz segítette hozzá vállalati ügyfeleit. Büszkék vagyunk erre az eredményre, és ezzel a lendülettel folytatjuk a munkát a 2021-2027-es európai uniós támogatási ciklus során is.

A 2021-es év kapcsán az egyik legfontosabb gazdasági kérdés, hogy az elhúzódó járványügyi helyzet miként befolyásolja a magyarországi beruházások volumenét. Az MBH Consulting Zrt. mint az egyik legnagyobb hazai tulajdonú tanácsadó vállalkozás ebben a kérdésben az idei évet illetően kifejezetten optimista, ugyanis a mintegy 700 vállalkozásból álló ügyfélkörében sem a tavalyi évben, sem a 2021-es év első heteiben nem tapasztalt visszaesést a beruházási és fejlesztési szándékok tekintetében.

Mindez nagy valószínűséggel annak is köszönhető, hogy a támogatásokat kezelő intézmények a megváltozott helyzetre gyorsan reagáltak és a globális pandémia gazdasági hatásait megfelelőképpen ellensúlyozó pályázatokat írtak ki. A 2020-as évben több olyan hazai forrású konstrukció is elérhetővé vált, amely kedvező feltételekkel kínált támogatásokat a beruházásokat tervező vállalkozásoknak. Az MBH Consulting ügyfelei által elnyert támogatások összege így átlépte a bűvös 50 milliárd forintos határt, az így megvalósuló beruházások összértéke pedig megközelíti a 77 milliárd forintot.

Ami pedig a jövőbeli pályázati lehetőségeket illeti, már a tavalyi év végén elindult a 2021-2027-es európai uniós támogatási ciklus programjainak társadalmi egyeztetése. Az előzetes tervekkel összhangban a Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program (VINOP) első kiírásai szintén jelentős mennyiségű beruházásösztönzési támogatási lehetőséget tartalmaznak majd. Érdemes tehát a vállalkozásoknak áttekinteniük a tervezett fejlesztéseiket és figyelemmel kísérniük a megjelenő új pályázati konstrukciókat.