ÚJ Pályázat – Szoftverfejlesztés támogatása vállalkozások számára

A GINOP keretében megjelent a régóta várt vállalkozásoknak szóló pályázati felhívás tervezete, melynek célja vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságának és jövedelemtermelő képességének erősítése,az üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a felhőalapú és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének és használatának ösztönzése. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft lehet. A támogatást igénylő vállalkozásnak minimum 10% önrészt kell biztosítania. A pályázati felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 39,4 milliárd Ft, melyből vissza nem térítendő támogatás összege 17,5 milliárd Ft, a kölcsön összege pedig 21,9 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. november 2-től lehetséges forráskimerülésig.

A pályázat 1. célterületének keretében lehetőség nyílik Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatására – on-premise vagy in house módon, vagyis vállalkozáson belül történt üzleti IKT rendszer, illetve alkalmazás bevezetésére.

A 2. célterület fő célja a felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a kkv-k körében.

A mai napon megjelent két további új pályázat, a gyakornokok támogatásáról illetve az épületenergetikai fejlesztések támogatásáról.

Forrás: palyazatihirek.eu