Új szolgáltatásokkal bővíti portfólióját a megújult MBH Consulting

Digitális működésmenedzsmenttel, városfejlesztési és kockázatitőke-tanácsadással, valamint klímavédelmi és egyéb zöld finanszírozási tanácsadással is támogatja ügyfelei üzleti sikerét az MBH Consulting. Az egyik legnagyobb hazai tulajdonú, korábban döntően innovációs és pályázati tanácsadással foglalkozó vállalat – a speciális piaci igényekhez igazodva – arra helyezi a hangsúlyt, hogy komplex szolgáltatást nyújtson mind a vállalati, mind az intézményi, önkormányzati és hitelintézeti partnerei számára.

Az MBH Consulting digitális működésmenedzsment-tanácsadási szolgáltatásával abban támogatja a vállalkozásokat, hogy üzleti és működési folyamataik hatékonyságát magasabb szintre emeljék. A lean gyakorlatból táplálkozó tanácsadói megközelítés az adatalapú folyamatmenedzsmentet, a kapcsolódó döntéshozatalt, a monitoringot és a fejlesztéseket összefüggő rendszerként, a meglévő erőforrásokat felhasználva állítja a partnerek üzleti céljainak szolgálatába. Ez a tanácsadói piacon egyedülálló gyakorlat a leghatékonyabb módszerek szinergiáira építkezik, ami biztosítja a befektetett energia gyors és kézzelfogható megtérülését.

A vállalat komplex szolgáltatásokat biztosít a finanszírozási forrást kereső vállalkozások számára mind a hitelek, mind pedig a kockázati tőke bevonása területén. Mindamellett fontos partnerként tekint az önkormányzatokra is, hiszen a 2021-2027-es támogatási ciklusban számukra kiemelt fontosságú lesz, hogy finanszírozást biztosítsanak a helyi gazdaságfejlesztési projektjeikhez. Az MBH Consulting különböző tanácsadási szolgáltatásai révén segít kialakítani az ehhez szükséges fenntartható finanszírozási módszereket és programokat, emellett támogatja a jövőbeni forráslehetőségek tudatos és koncepcionális bővítését, valamint az ezekhez kapcsolódó vállalati, felsőoktatási és önkormányzati partnerségek kialakítását.

Megújulása révén az MBH Consulting kiemelt célja, hogy tapasztalatait és szaktudását a zöld pénzügyek elterjesztése, illetve a közösségi és magán zöld beruházások körének bővítése mellé állítsa. A zöldkötvény-keretrendszer kialakítása és minősíttetése, egyedi, zöld finanszírozású konstrukciók összeállítása, klímavédelmi tanácsadás, valamint a városi zöld átállást támogató tőkealapokkal kapcsolatos tanácsadás mind kiemelt eleme a társaság új szolgáltatási portfoliójának.

„A digitalizáció, az európai stratégiai és szabályozói környezet változása, valamint a zöld pénzügyek előtérbe kerülése mind-mind új szemléletmódot és új megközelítést kíván a tanácsadó cégektől is. Célunk, hogy komplex pénzügyi tanácsadó cégként támogassuk ügyfeleink üzleti növekedését és fejlődését, így felelős partnereik legyünk a megújulásban, remélve, hogy közösen hozzájárulunk egy fenntarthatóbb és zöldebb gazdaság kialakításához.”

Boros Áron, az MBH Consulting vezérigazgatója

A fent ismertetett módon kibővült, speciális piaci igényeket kiszolgáló szolgáltatási portfoliójával összhangban megújult a vállalat arculata is.


MBH Bank Nyrt.; MBH Consulting Zrt.