Újabb versenyképesség-növelő pályázat jöhet

A frissen megjelent a Magyar Közlönyből (253. sz) kiderül, hogy 70 milliárd forintos keretösszeget kap a Versenyképességet Növelő Támogatási Program. Az átcsoportosítást két részre bontják: 20 milliárdot a nagyvállalati versenyképesség-növelő programra szeptember 20-ig beérkezett támogatási kérelmek fedezetére szánnak, a fennmaradó 50 milliárdból pedig új pályázati kiírás várható.

FRISSÍTÉS:
50 milliárd forintos kerettel ismét újraindul a közép- és nagyvállalatok számára meghirdetett Versenyképesség Növelő Támogatási Program. A pályázatok benyújtására 2020. november 25-én 12:00-tól van lehetőség. >>

 A versenyképesség növelő támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése okán, a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében.

A támogatásra jogosult minden magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező közép- vagy nagyvállalkozás, aki ki tudja mutatni könyveiben, hogy a COVID-19 járvány és az azt követő intézkedések (korlátozások) hatására legalább 25%-al visszaesett árbevétele, vagy a megrendelési állományának értéke.

  • A tervezett beruházások országosan megvalósíthatóak mindenhol, Budapesten és Pest megyében is

  • Elszámolható költségek:
    eszközbeszerzés, építés (új építés, felújítás, bővítés), licenc, know-how beszerzés, szabadalom vásárlás, ingatlan vásárlás (maximum a beruházás 25%-ig) a 7/2020 KKM rendelet 2. melléklete alapján.

  • A pályázat nem igényel időigényes előkészítést, a beadási sorrend számít, új igényeket a keret erejéig fogadnak be.

  • A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet.


Az alábbi linken elérhetők további aktuális és várható pályázatok.