Zöld Nemzeti Bajnokok: technológiafejlesztésre pályázhatnak a zöld ipari vállalkozások

Január elején megnyílt a GINOP Plusz-1.3.1-21 – Zöld Nemzeti Bajnokok pályázat második beadási szakaszának előminősítési időszaka és két hét áll rendelkezésre a projekttervek benyújtására, aminek pozitív elbírálása esetén, február közepétől lehet benyújtani a pályázatokat. 

A felhívás célja a zöld ipar területén tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaváltásának támogatása, a hazai hozzáadott érték növelése a feltörekvő zöldgazdasági piacokon.

A „zöldgazdaság” gyűjtőfogalma alatt mindazon gazdasági tevékenységeket értjük, amelyek a környezeti fenntarthatóság elveinek érvényesítésével valósulnak meg. A gazdaság „zöldítése” tehát egy olyan társadalmi-gazdasági rendszer kiépítésére törekszik, ami biztosítja, hogy környezetünk és az éghajlat egészséges és élhető maradjon minden földi élőlény számára most és a jövőben. Ennek kulcselemei a karbonsemlegesség és a körforgásos gazdaság.

A pályázat részletei:

https://mbhconsulting.hu/palyzati_konstrukcio/ginop-1-3-1-21-zold-nemzeti-bajnokok-a-zoldgazdasag-teruleten-mukodo-mikro-kis-es-kozepvallalkozasok-technologiafejlesztesenek-tamogatasa/

forrás: palyazat.gov.hu