140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázata

2022 január 5-től benyújthatók a mikro-, kis és középvállalkozások, kutatóhelyek pályázatai 140 milliárd forint keretösszegben a vállalati kutatás-fejlesztés és innováció erősítésére a „GINOP Plusz-2.1.1-21 – Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” felhívás keretében. 

A felhívás célja, hogy a gazdaság újraindítása után a magyar vállalkozások a kutatás-fejlesztés és innováció terén fenntartható fejlődést érjenek el. Ez az egyik kulcs ahhoz, hogy az átrendeződő világgazdasági helyzetben is versenyképesek legyenek.

A felhívásra mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok, kutatóhelyek, kutató-tudásközvetítő szervezetek nyújthatnak be kérelmet.

A felhívás keretében kísérleti fejlesztés, ipari kutatás, eszközbeszerzés, kutatás-fejlesztési projektet támogató tevékenységek (hardver és szoftver beszerzés, szoftver előfizetői szolgáltatás igénybevétele, projekt előkészítés, projektmenedzsment, kötelezően előírt nyilvánosság, iparjogvédelmi oltalomszerzés, rezsi és piacra vitel) támogathatók.

A minimum 50 000 000 Ft, maximum 1 000 000 000 Ft támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül.
A támogatás intenzitása a támogatott tevékenységtől, a támoagtás formájától és a vállalkozás méretétől függően 40 és 80 % között lehet.

A pályázat részletei:

https://mbhconsulting.hu/palyzati_konstrukcio/ginop-plusz-2-1-1-21-a-vallalati-kutatasi-fejlesztesi-es-innovacios-tevekenysegek/

Forrás és felhívás az alábbi linken érhető el.