Akár 70%-os támogatás telephelyfejlesztésre és eszközbeszerzésre Pest megyében

„Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés támogatása Pest megyében” címmel jövő év elején nyílik a pályázat, amelyre Pest megyei kedvezményezett járásainak vállalkozásai pályázhatnak.

A pályázat célja, hogy a vállalkozások növelhessék tevékenységük hatékonyságát, színvonalát, termékeik, szolgáltatásaik körét bővíthessék, telephelyüket felújíthassák, ezáltal pedig versenyképességüket növelhessék.

Pályázatot olyan mikro-, kis- és középvállalkozás nyújthat be, amely a Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járások valamelyikén tevékenykedik. Amennyiben a fejlesztés a telephelyet célozza meg, úgy kitétel, hogy az ingatlan a pályázó 100%-os tulajdonában kell lennie.

A támogatott tevékenységek köre széles, azonban a kiírás különbséget tesz kis- és nagyléptékű támogatási igényű beruházások között.

Mind kis és nagyléptékű beruházásként megvalósítható új épület építése, létesítése, meglévő épületek bővítése, új eszköz beszerzése. Csak kisléptékű beruházásként valósítható meg épület felújítása és átalakítása.

Önállóan nem támogatható tevékenységként szerepel a megújuló energiaforrások használata, szolgáltatások igénybevétele, valamint eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licencek és know-how-k beszerzése.

pályázati igényeket 2021. január 5-től 2021. február 4-ig lehet benyújtani. Noha ez egy hónap, érdemes számolni azzal is, hogy nagy népszerűségnek fog örvendeni a kiírás, így már az első pár nap alatt elfogyhat a keret.

támogatási intenzitás maximális mértéke 70% lehet. A támogatás összege kisléptékű pályázat esetén mind a négy járásban minimum 1,5 millió, maximum 25 millió forint lehet. Nagyléptékű pályázat esetén három kedvezményezett járásban minimum 25, maximum 120 millió forint lehet.

Tapasztalataink alapján valószínűsítjük, hogy a pályázatra szánt keretösszeg hamar ki fog merülni, ezért mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy időben kezdje meg a pályázati anyagának összeállítását.

Bővebb információt itt érhető el.

Forrás: Magyar Államkincstár