Február 15-től indul a KKV-k kapacitásbővítésének támogatása pályázat!

A GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása támogatással kombinált hiteltermék keretében című felhívásra a pályázatok 2017. február 15-től adhatóak be. A pályázat keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére (gyártási licenc, know-how beszerzésére) és ingatlan beruházásokra.

A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető akár 50 M Ft vissza nem térítendő támogatás valamint maximum 145 M Ft kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.

Ingyenes előminősítési szolgáltatásunkra a cikk alján található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni!

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 10 millió Ft és 145 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 30%-a lehet.

A pályázat keretében lehetőség nyíilik a fejlesztendő tevékenység végzéséhez szükséges, új eszközök beszerzésére; a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építésére, illetve a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, épületgépészeti beruházások végrehajtására; a fejlesztendő tevékenység végzéséhez szükséges információs technológia-fejlesztésére, új informatikai eszközök és szoftverek (hardver, szoftver) beszerzésére; az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések lebonyolítására.

Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek. (Budapest, Pest megye) A pályázó székhelye ettől függetlenül lehet Budapest vagy Pest megye, a megvalósítás helyeként megjelölt telephelye szükséges, hogy más régióban legyen!

A szabad vállalkozási zónának nem minősülő településen kizárólag a feldolgozóiparhoz kapcsolódó tevékenységek fejleszthetőek.

Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás!

Fontos megjegyezni, hogy a forráshiányos időszak után kifejezetten nagy az igény az ilyen jellegű pályázatokra, elképzelhető a gyors keretkimerülés.

A támogatást egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, valamint szövetkezetek igényelhetik, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt, valamint a Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

Forrás:Pályázati Hírek