Pályázati felhívás piacra lépéshez magyar kkv-k és startup cégek számára

60 000 eurós pályázatra pályázhatnak a hazai kkv-k és startupok projektjeik életképességének felmérésére az indiai piacon az INNOWWIDE program keretin belül.

A projektnek az a célja, hogy az innovatív európai kkv-kat a nemzetközi piacok élvonalába emelje azáltal, hogy életképesség-értékelési projekteket (VAP) finanszíroz, olyan országok helyi érdekelt feleivel együttműködve, mint India, megteremtve a feltételeket az innovatív európai megoldások Európán kívüli piacokon való elterjedésének fokozásához.

Pályázatot nyújthatnak be azok az innovatív kkv-k, illetve spartupok, amelyek az Európai Unió valamely tagállamában, Izlandon, Izraelben, Norvégiában vagy Törökországban kerültek megalapításra.

A pályázatot elnyerő cégek termékeik életképességi felmérésére, az indiai piacon végzett kutatási, validálási és üzletfejlesztési tevékenységekhez az INNOWWIDE programon keresztül juthatnak forráshoz.

Az Innowwide által finanszírozható támogatható tevékenységek listája a következő:

  • Társulási és technológia átvételi előkészítő munka (innovációs és technológiatranszfer szolgáltatások)
  • Piackutatás
  • Megfelelőség-ellenőrzés
  • Üzletfejlesztés
  • Speciális promóciós anyagok készítése

A támogathatósághoz a pályázatoknak tartalmazniuk kell az 1., 2. és 3. szakasz (piaci és műszaki tevékenységek) elemeit, és tartalmazhatják a 4. és 5. szakasz (üzletfejlesztés és promóció) elemeit.

A pályázat során elnyerhető támogatás mértéke 60.000 euró.

A pályázat benyújtási határideje 2023. október 17. 14:00 óra (CEST).

A pályázati felhívás itt érhető el.