Termelési kapacitások fejlesztéséhez akár 630 millió forint támogatás

Jól látható az intézményrendszer igyekezete, hogy minél hamarabb megjelenjenek az új VINOP felhívások. Ennek tükrében csupán 10 napig, december 28-ig van lehetőség a tervezett új kiírásokat társadalmi egyeztetés keretében véleményezni. De talán most nem is baj, ha rövidebbek a határidők, hiszen a koronavírus által okozott gazdasági hatások enyhítésére minden forrás jól jön a vállalkozásoknak.

További pozitívum, hogy az egyik legnépszerűbb témában, a kapacitásbővítésben várható friss kiírás már az év elején. „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” címet viselő konstrukció (VINOP-1.2.1-21) a tervek szerint 200 milliárd forintos kerettel jelenik meg. Az társadalmi egyeztetésen közétett felhívás alapján márciusban 70 milliárdos lesz az első „kör”, majd júniusban újabb 50 milliárdos keret nyílik, végül szeptemberben és 2022 februárjában ismét 40 milliárd lesz elérhető. Mindez azért is jó hír a vállalkozásoknak, mert ha ennyire előre látják az ütemezést, akkor nem jelent gondot, ha az egyik ütemből kimaradunk, hiszen tudjuk, hogy mikor nyílik meg újra a felhívás.

A támogatás várható összege 10-630 millió forint között, egy meglehetősen széles sávban mozoghat. Ezek alapján tehát a hazai vállalkozások széles köre készülhet, akár kisebb, akár jelentősebb mértékű projektekkel is.

Számos kérdés merülhet fel a vállalkozások döntéshozóiban ezekben a hetekben, ezért a tervezést online konzultációs lehetőséggel is segítjük, melyre itt jelentkezhet:

Konzultációra jelentkezés >>