Újra fognak nyílni a bezárt pályázatok

Mindhárom, most felfüggesztendő gazdaságfejlesztési pályázatban maradt még leköthető keret, így a felhívások egyszerűsítése, átalakítása után tavasszal újra fognak nyílni – jelezte a Portfolio kérdésére Karsai Tamás. A Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a félreértések elkerülése érdekében hangsúlyozta, hogy a felfüggesztések magyar döntésre születtek, szó sincs Brüsszel által esetlegesen feltárt problémákról.

A január végi Kormányhatározatnak megfelelően továbbra is az a célunk, hogy az uniós támogatás kifizetések „pörögjenek”, amelynek érdekében most húzunk egy vonalat a három szóban forgó pályázatnál, levonjuk a következtetéseket és a felhívásokat némi átdolgozás után újra ki fogjuk nyitni a tavasz során – ismertette Karsai Tamás a szerdai döntések hátterét.

Amint a Portfolio megírta: a tárca az alábbi három, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz tartozó pályázat kapcsán jelezte, hogy jövő hétfőn délutántól felfüggeszti a támogatási igények beadhatóságát: 

  • GINOP-1.2.5-15 „Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása” című felhívás
  • GINOP-1.2.2-15 „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című felhívás
  • GINOP-1.3.1-15 „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című felhívás

 

Cikk továbbolvasása